Ticker

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Ν.ΚΑΡΒΑΛΗΣ ΜΕ ΕΝΤΑΣΗ,ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ...ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΛΥΣΗΣ.

Πραγματοποιήθηκε η συνέλευση  στη Ν.Καρβάλη με θέμα την ατμοσφαιρική ρύπανση σε Νέα Καρβάλη,  Χαλκερό και  Ανατολική Καβάλα με πολύ ένταση,διαξιφισμούς,και πολύ κόσμο.
Οι ομιλητές πολλοί σε μια κατάμεστη αίθουσα.
Η ένταση μεγάλη κατά την ομιλία του αντιπεριφερειάρχη Θ.Μαρκόπουλου  όταν αναφέρθηκε στα μηχανήματα μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας που είχαν τοποθετηθεί επί θητείας Καλλιοντζή στις αρχές της δεκαετίας του 2000,λέγοντας ότι δεν λειτουργούν εδώ και χρόνια και  ξεκαθάρισε ότι όλοι οι έλεγχοι γίνονται σύμφωνα με τον νόμο και τις διεθνείς συνθήκες οι οποίες αφορούν τη ρύπανση «είτε συμφωνούμε μ’ αυτές είτε όχι», ενώ τόνισε ότι οι έλεγχοι δεν γίνονται αυθαίρετα, ούτε από έναν άνθρωπο, δήλωσε επίσης ότι κατανοεί τις ανησυχίες των κατοίκων, πληροφόρησε τους παρευρισκόμενους ότι οι μέχρι τώρα έλεγχοι πάντως δεν έδειξαν κάτι μεμπτό, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση σχεδόν του συνόλου των κατοίκων της Νέας Καρβάλης  που τον αποδοκίμασαν, καποιος μάλιστα με.. βαρύ χαρακτηρισμό,αρκετοί  κινήθηκαν εναντίον του,με κάποιους πιο ψύχραιμους να τους συγκρατούν για να μην...ξεφύγει η κατάσταση.
Αντιδράσεις προκάλεσε και η ομιλία του  Καβαλιώτη Αναπληρωτή Καθηγητή στην Πολυτεχνική Σχολή του ΔΠΘ και Διευθυντή του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και Οικονομικής Βιομηχανίας ο οποίος «μετρά» την ατμοσφαιρική ρύπανση στην περιοχή τα τελευταία… 30 χρόνια. Προσπαθώντας να εξηγήσει  για το πώς έχουν τα πράγματα μίλησε για...μοιραία < υποβάθμιση του περιβάλλοντος  όταν έρχεται η εμβιομηχάνιση μιας περιοχής> δημιουργώντας εκ νέου αντιδράσεις..φωνές και ένταση.
Το λόγο πήραν η κ.Τσανάκα, η κ .Ιωσηφίδου , η πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Καβάλας Μαριάννα Δρόσου και ο πρόεδρος της Στέγης Πολιτισμού Νέας Καρβάλης Καπλάνης Ιωσηφίδης οι οποίοι πολλές φορές χειροκροτήθηκαν από τον κόσμο.
Σε μια σύντομη ομιλία και ο Μάκης Παπαδόπουλος που ωστόσο στάθηκε αρκετή να δημιουργήσει ένταση με την κ.Ιωσηφίδου με...βολές εκατέρωθεν.
<Κόκκινο πανί>στάθηκε η ομιλία της  εκπροσώπου της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, και Αναπληρώτριας Διευθύντριας στα Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ Θεοδώρα Κουλουρά. «Είμαι κι εγώ Καβαλιώτισσα, εργάζομαι 28 χρόνια στο εργοστάσιο, είμαι ίσως η πιο παλιά μηχανικός στον χώρο του εργοστασίου!», είπε αρχικά προτού ξεκινήσει τις διαβεβαιώσεις ότι η ΒΦΛ σέβεται και εφαρμόζει όλους τους κανόνες.
Η φράση της ότι «η Βιομηχανία γίνεται καλύτερη μέρα με τη μέρα σε όλα τα επίπεδα και κάνει επενδύσεις προς την κατεύθυνση της περιβαλλοντικής προστασίας .Η εταιρεία λειτουργεί με επίπεδα ευρωπαϊκά»ξεσήκωσε το κοινό το οποίο δεν την άφησε να συνεχίσει και αποχώρησε ενώ οι κάτοικοι την αποδοκίμαζαν και η ένταση ήταν στο αποκορύφωμα της!
Το λόγο πήραν στην συνέχεια κάποιοι από τους κατοίκους και οι παρευρισκόμενοι υπέγραψαν ψήφισμα, ζητώντας να δοθεί λύση στο πρόβλημα και μάλιστα άμεσα.
Αναφορά τέλος έγινε και στα πετρέλαια καθώς και στον φωσφογύψο χαρακτηρίζοντας τα το ίδιο <ένοχα>στην ρύπανση της ατμόσφαιρας.