Ticker

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Γ' ΕΠΣΚ: Νέος κανονισμός. Άνοδος με play off

Αλλαγές στην άνοδο από την Γ στη Β Κατηγορία επιφέρει η τροποποίηση της προκήρυξης των πρωταθλημάτων της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας που εγκρίθηκε από την ΕΠΟ.


Έτσι σύμφωνα με το νέο κανονισμό οι τέσσερις πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα (θέσεις 1-4) διεκδικούν σε νέο πρωτάθλημα έξι αγωνιστικών (αγώνες εντός – εκτός) την άνοδο τους στη Β’ Κατηγορία, όπως προβλέπεται στο άρθρο 29 Άνοδος – Υποβιβασμός. Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις δύο πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα του Πρωταθλήματος Διάκρισης, θα έχουν ως επιβράβευση στη νέα ποδοσφαιρική περίοδο να μην καταβάλλουν τη συμμετοχή πρωταθλήματος. Επιπρόσθετα, και στις έξι ομάδες που θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα αυτό, θα δοθούν ως δώρο πέντε μπάλες ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΣΚ

Ενημερώνουμε όλα τα σωματεία της Γ’ Κατηγορίας ότι, η Νομική Υπηρεσία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας προέβη στην έγκριση τροποποιήσεων της προκήρυξης των πρωταθλημάτων της Ένωσης μας.

Όσον αφορά τον τρόπο ανόδου των ομάδων από την Γ’ στη Β’ Κατηγορία, θα ισχύσει το παρακάτω άρθρο:

Άρθρο 30, τρόπος διεξαγωγής πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας

Το πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας διεξάγεται σε έναν όμιλο των δώδεκα ομάδων.

α) Μετά το πέρας της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, οι τέσσερις πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα (θέσεις 1-4) διεκδικούν σε νέο πρωτάθλημα έξι αγωνιστικών (αγώνες εντός – εκτός) την άνοδο τους στη Β’ Κατηγορία, όπως προβλέπεται στο άρθρο 29 Άνοδος – Υποβιβασμός.

β) Οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 5-10 του πίνακα βαθμολογίας, συμμετέχουν σε ένα πρωτάθλημα (Πρωτάθλημα Διάκρισης), ενός γύρου (δηλαδή 5 αγωνιστικών). Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις δύο πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα του Πρωταθλήματος Διάκρισης, θα έχουν ως επιβράβευση στη νέα ποδοσφαιρική περίοδο να μην καταβάλλουν τη συμμετοχή πρωταθλήματος. Επιπρόσθετα, και στις έξι ομάδες που θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα αυτό, θα δοθούν ως δώρο πέντε μπάλες ποδοσφαίρου.

γ) Όλες οι ομάδες, τόσο στο γκρουπ ανόδου, όσο και στο Πρωτάθλημα Διάκρισης, θα μεταφέρουν τους βαθμούς της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος στη Β’ φάση. v